AMSTERDAM Do Slider

De bloedstollende interactieve Escape Game in het Rijksmuseum wordt verlengd

Rijksmuseum Escape Game

(Foto’s: Rijksmuseum)

Kennen jullie die bloedstollend spannende filmreeks The Da Vinci Code met Tom Hanks, waarin hij veelvuldig door een museum rent op zoek naar clues? Wij moesten direct aan die films denken, toen wij van de Escape Game van het Rijksmuseum hoorden. Vergeet al die muffige escape rooms waar je in vast hebt gezeten met die bezopen collega’s, bij dit briljant nieuwe spel in het Rijks ren je door heel het gebouw. tussen de 8.747 kunstschatten verspreid over het imposante museumgebouw, moet jij op zoek gaan naar aanwijzingen. Een mysterieuze missie kriskras door het museum volgt, waarbij deelnemers worden uitgedaagd om een geheime formule uit een eeuwenoud boek veilig te stellen.

Rijksmuseum Escape Game 1

 

Artikel gaat hieronder verder

 

Rijksmuseum Escape Game: de geheime formule

Het verhaal begint bij bibliothecaris Bert. Het is al ver na sluitingstijd als Bert merkt dat hij niet alleen is. In de bibliotheek van het museum ziet hij een schim. Na een vergeefse achtervolging blijkt dat er een pagina met een bijzondere formule is verdwenen uit het 18de-eeuwse boek van de Italiaanse magiër en alchemist Alessandro Cagliostro. Het is aan de deelnemers om ervoor te zorgen dat de geheime formule veilig blijft.

Rijksmuseum Escape Game 1

De Escape Game is vanaf vandaag te boeken via deze link en wordt door het enorme succes verlengd. Er zijn twee versies: één voor volwassenen en één voor families met kinderen vanaf 6 jaar. De kosten bedragen €17,77 per groep van twee tot vijf spelers (excl. museumtickets, t/m 18 jaar en Museumkaart gratis, >18 jaar € 17,50).

No Comments

    Leave a Reply

    Instagram